23 Nisan 2009 Perşembe

Yanlışların Doğrulaşması

Farkındalık uzunca bir süre çalışmadığı zaman, her şey birbirine karışmaya başlıyor. Doğrular, yanlışlar, siyahlar , beyazlar her şey iç içe geçiyor ve çok tehlikeli bir şey oluyor. Özümüzü ve kimliğimizi kaybediyoruz. Yanlışlar hayatımıza doğruymuş gibi yerleşiveriyor artık. Rahatsız bile olmuyoruz, bizleri uyandırmaya çalışan görünmez dostlarımız bizi terk ediyorlar. Kapılar bize kapanıyor. Sandalyeler, masalar, ya da değişik değişik makinalar olarak yaşamaya başlıyoruz. Artık yere tükürmek yanlış gelmiyor, çöpleri oraya buraya fırlatarak araba kullanmanın da bizim için bir sakıncası kalmıyor. Neden kalsın ki! Artık vicdan ölmüş, Allah rahmet eylesin! İnsanlık ince detaylarda gizli ama farkındalık suyu ile insanlığını besleyenler için.

İnsanlar çok önemli mekanizmalarını durdurdular. Farkına vardığımda ürperiyorum. Sürekli birbirimize benzemeye başlıyoruz. Kimliklerimizi , öz benliğimizi kaybediyoruz. Ahmet, Mehmet, Barış kim? Filiz kim? Serap kim? Hiç bir önemi yok, yeter ki içinde bulunduğu gruba uysun yeter, düşünmeye, sorgulamaya gerek yok! e.e. cummings diye bir filozofun çok güzel bir sözü var:

"Gece ve gündüz bütün gücü ile seni diğerlerinden farksız yapmaya çalışan bir dünyada kendin olarak kalabilmek dünyanın en zor savaşını vermek demektir ve bu savaş bir başladı mı asla bitmez! "

Öylesine muhteşem bir söz ki! Üstünde çokça düşünmek, farkındalık ile görmek gerek. Bu hayata kimsede olmayan üstün özelliklerle geldiğimizin farkında olarak, o özellikleri bulabilmek arayışını asla ve asla kaybetmememiz gerektiğinin bilincinde nefes alıp vermemiz gerekiyor.

Mesleklerimiz, sahip olduklarımız sadece bir araç. Kazanmamız , karnımızı doyurmamız ve barınmamız gerekiyor ama bunlar abartılmamalı. Bunlar amaç haline getirilmemeli. Bu yanlışlar doğru olarak kabul edilmemeli. Çokça okumamız, çokça düşünmemiz gerekiyor. Birer bilimadamı gibi hayatımızı mercek altına almamız gerekiyor. İnce detayları yeniden kazanmamız gerekiyor, yanlışları farkındalık eleği ile doğrulardan ayıklamamız gerekiyor. Saflığa yeniden geri dönmemiz gerekiyor.

Saygılarımla,
Deniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder